В седем училища-гнезда в Сливенска област се подават заявления за прием на седмокласниците

07:27, 16 юни 17 25 802 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази година заявления за прием в гимназия на хартиен носител ще се осъществява в седем училища-гнезда в Сливенска област, обявиха от Регионалното управление по образование в Сливен.

Това са  Основно училище „Д-р Иван Селимински” – Сливен, Основно училище „Христо Ботев“ – Сливен, Основно училище „Юрий Гагарин“ – Сливен, Основно училище „Елисавета Багряна“ – Сливен, Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” – Нова Загора, СУ „Г. С. Раковски“ – Котел и СУ „Неофит Рилски“ – Твърдица. Работното време ще бъде на 16, 19, 20, 21 и 22 юни 2017 г. - от 8.00 ч. до 18.00 ч. и на 17 юни /събота/ - от 9.00 ч. до 13.00 ч.

При подаване на заявление в училището – гнездо е задължително да присъства родител/настойник на ученика. В заявлението ученикът подрежда желанията си по реда на предпочитание, а то  се предоставя в училището, в което се подават документите. Заедно с копията се носят и оригиналите на свидетелството, служебната бележка и медицинското.

Освен на хартия, заявления могат да се подават и по електронен път, припомнят от РУО Сливен.

Подаване на заявление за класиране по електронен път се осъществява на адреси: https://priem.mon.bg  или   https://7klas.mon.bg.  Входът в системата е с входящ номер и код за достъп, налични в служебните бележки на учениците, които те са получили от съответните училища. При избиране на професионална паралелка задължително се прикачва сканирано в PDF формат медицинско, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика. Без него желанието за професионална паралелка няма да бъде отчетено при класирането.

Резултатите от първи етап на класирането ще бъдат обявени до 27 юни.  Записването ще се извършва в училището, в което ученикът е приет, в срок от 28 до 30 юни включително. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама