Ученици от сливенска гимназия проведоха импровизирано заседание на Общински съвет

17:12, 20 юни 17 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Импровизирано заседание на Общински съвет проведоха ученици от Професионалната гимназия по икономика "Проф. д-р Димитър Табаков".
Участниците са юноши и девойки от 10 и 11 клас, които членуват в клуб „Моята община", част от инициативите на гимназията по проект „Твоят час", с ръководител Димитър Занзалов. 
 

Председател на ученическия общински съвет беше Йоанна Минчева. На сесията присъстваха Михаела Стефанова - председател на ученическия съвет в гимназията и преподаватели. 
 

Учениците включиха три предложения в дневния ред – стартиране на процедура по отдаване под наем на части от имот-общинска собственост, изменение на бюджета и девиз на измисления от тях град – Ветроград. Предложенията са представени от председателите на водещите комисии и приети след кратки дебати.

Гост на събитието беше председателят на Общинския съвет в Сливен Димитър Митев. Той поздрави учениците и изрази удовлетворение от начина на провеждането на сесията и доброто ниво на тяхната подготовка. 
 

Поздравления към учениците отправи директора на гимназията Димитър Добрев. Той подчерта, че подготовката на учениците е много сериозна. 
 

По същия проект преди дни членовете на клуб „Моята община" се срещнаха с кмета на Стефан Радев и се запознаха с функциите и структурата на Общината, отговорностите на кмета и взаимодействието между администрацията и други институции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама