За финансиране на два социални центъра кандидатства Сливенска община

15:09, 23 юни 17 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проект „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в община Сливен", подготвя екип от експерти в Община Сливен.

Проектът ще се финaнсира по процедура BG16RFOP001-5.001 „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца", Приоритетна ос 5 „Регионална социална инфраструктура" на Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г.

Община Сливен е конкретен бенефициент по процедурата и съгласно Картата на услугите за подкрепа в общността и в семейна среда и Картата на резидентните услуги на територията на Република България, в Община Сливен ще бъдат изградени два нови центъра, съобщи заместник-кметът Стоян Марков. Това са Общностен център за деца и семейства /ЦОП/ с до четири места за спешно настаняване и Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства.

Съгласно насоките на програмата има възможност да се извърши ремонт/преустройство, обзавеждане и оборудване, необходими за разширяване на дейността на съществуващи и функциониращи социални услуги от следните видове: Центрове за обществена подкрепа и Дневни центрове за деца с увреждания.

Сумата, за която ще кандидатства Община Сливен е 851 000 лв., представляваща 100% безвъзмездна финансова помощ.

Мястото, където ще бъдат изградени двата нови центъра ще бъде сградата на бившето Начално училище „Хаджи Димитър" – гр. Сливен. За изграждането на Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства по проекта ще се извърши ремонт и  преустройство на сградния фонд на бившето училище в кв. Клуцохор, както и оборудването им с необходимото обзавеждане.

С този проект ще разширим достъпа до такива услуги в град Сливен. На практика ще имаме още един център за деца с увреждания като съществуващия дневен център „Св. Стилиян Детепазител", каза още Стоян Марков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама