Младежкият лагер в Сливен завърши с послания за борба с дрогат

17:31, 23 юни 17 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Завърши първият младежки  лагер, проведен на историческата крепост „Туида“ в Сливен.  Последният ден премина под надслов „Не на наркотиците“. Децата писаха близо 50 послания срещу употребата на наркотични вещества, а част от тях полетяха към небето с хвърчила -„ Животът е по-скъп от дрогата“, „Да живеем здравословно“ и др. 
 

На 26 юни, когато се отбелязва Световният ден за борба срещу дрогата, от 10,30 ч. на площад „Хаджи Димитър“, ще полетят и останалите послания.

В лагера се включиха над 200 деца от училищата  ПХГ "Дамян Дамянов", ПГТО "Добри Желязков", ПГИ "Д-р Димитър Табаков", ПГ по механотехника, ГПЗЕ "Захарий Стоянов", ПГЕЕ "Мария Кюри", СУ "Пейо К. Яворов" и СУ "Йордан Йовков". От 19 до 23 юни те посещаваха проявата на ротационен принцип и участваха в заниманията, подготвени от организаторите. Събитието е част от превантивната дейност на Община Сливен в борбата срещу употребата и разпространението на наркотични вещества сред подрастващите. Учениците участваха в тематични дискусии за вредата от зависимостите, опасностите за здравето на младите хора и се включиха в много игри и състезания. 

Програмата през петте дни беше  наситена с информация, тематични срещи, занимателни игри и развлечения. Учениците участваха в спортна зона, занимания по първи стъпки в алпинизма, средновековни игри, дискусия за трафика на хора, „един снимачен ден”, в обучение по народни танци, демонстрация на джудо и акробатика, приложно изкуство. Бяха организирани разходка с кон, ориентиране, оказване на първа долекарска помощ, карта на посланията, решаване на казус за противообществени прояви, състезания в спортната зона, работа с превантивни материали, средновековни игри и стрелба с лък. Проведе се обучение по народни танци, в което се включиха посетители на „Туида“ - момичета от ансамбъл „Съзвездието на Урал” от Екатеринбург, Русия. Децата наблюдаваха демонстрация на професията пожарникар. 
 

На закриването присъства зам.-кметът Пепа Чиликова, която поздрави училищата, изпратили свои представители за участие в лагера. Тя връчи награди на всички отбори за добри постижения в отделните дисциплини. 
 

Организатори на събитието бяха Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център. Комендант на лагера беше Димо Маринов, преподавател по физическо възпитание и спорт в СУ "Пейо Яворов".

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама