Атлетките от сливенска гимназия заминаха за участие на Световни ученически игри

13:28, 24 юни 17 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът по лека атлетика на ППМГ "Добри Чинтулов"-Сливен отпътува за френския град Нанси, където ще участва на Световните ученически игри. Състезанието се организира от Международната федерация по ученически спорт и ще продължи до края на месеца.

Отборът на гимназията се състои от шест девойки, които ще се състезават в групата 8-10 клас. Ръководител на групата е учителят по физическо възпитание Николай Бъчваров. 
 

Възпитаничките на елитната гимназия са миналогодишни републикански шампионки от надпреварата на Ученическите игри. С тази позиция тимът доби право да се състезава на престижния форум, който тази година се провежда във френския град Нанси.

По регламент във всички спортове шампионите от републиканските финали, ако си осигурят спомоществователи, имат възможност за участие в Световните ученически първенства.
 

За предстоящото участие Сливенска община осигури 2500 лева на отбора на ППМГ „Добри Чинтулов”. Останалата сума е добавена от спонсори, за да се реализира завоюваното право и сливенският тим да премери сили с най-добрите в света в ученическия спорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама