Пускат в Сливен хвърчила с послания против дрогата

09:34, 26 юни 17 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хвърчила с послания против  дрогата ще бъдат пуснати в 10.30 часа на площад "Хаджи Димитър" в Сливен. Инициативата е по повод Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, който се отбелязва на 26 юни. Тя се организира от Общинския съвет за наркотични вещества и Превантивно-информационния център. 
 

Посланията против дрогата бяха написани по време на Младежкия лагер "Туида 2017", който се проведе миналата седмица в туристическия обект. Своите послания може да напишат и преминаващи граждани.
 

Международният ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици се отбелязва от 1987 г. с решение на Общото събрание на Организацията на обединените нации. Той служи за повод да се напомни за една от целите на страните, членуващи в ООН, а именно - да се създаде международно общество без наркотици. Службата по наркотици и престъпност към ООН /СНПООН/ всяка година избира тема за Международния ден и провежда целогодишна кампания за повишаване на ангажираността на хората по световния проблем с наркотиците.  Тази година темата е "Първо се вслушай - Да чуем децата и младежите, това е първата стъпка да им помогнем до пораснат здрави и защитени".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама