В началото на юли стартира дейността на общинското предприятие по озеленяване в Сливен

14:44, 27 юни 17 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две основни цели за създаването на общинско предприятие по озеленяване в Сливен  посочи кметът на Стефан Радев. По думите му ще се намалят разходите на общината, дейностите ще се извършват качествено и ще са по-близо до гражданите.  Радев се надява на по-добро управление на дейността е лицето на предложената за изпълняващ длъжността управител Веселина Казакова. 

Решението за създаване на общинското предприятие беше взето от Общинския съвет, след като общината предприе стъпки за прекратяване на двата договора, сключени с частна фирма на обща стойност над 10 млн. лв.
Кметът очаква, че до края на юни ще се подпише споразумение с изпълнителите за постигнато съгласие по прекратяване на взаимоотношенията, за да може от 1 юли да стартира общинското предприятие по озеленяване. 

„Имаме уверенията, че споразумението ще бъде подписано тези дни. Ако това не се случи, ще преминем към вариант на едностранно прекратяване от страна на общината. Нещо, което не ми се иска,заради потенциалните рискове за претенции след това. Затова се надявам и имам уверенията, че ще го прекратим по взаимно съгласие“, каза още кметът.

Той изрази съжаление, че промяната се случва в най-активния сезон, но периодът е първия възможен, в който Общината може да навакса и да разплати огромните задължения към фирмата. 

„Това няма как да не се отрази на качеството на услугата. Фирмата постепенно намалява оборотите, готвейки да се изтегли от общината. В същото време заради големите и натрупани задължения, които имахме към нея, от там претендираха, че не могат да продължат да финансират дейността си. По-добре да изтърпим някакви несгоди сега, за сметка на качествена промяна в бъдеще“, допълни Стефан Радев.
 

 

Снимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама