Ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Сливен с победи от Национален турнир по Боче

15:23, 27 юни 17 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По два златни, сребърни и бронзови медала спечели отборът по Боче, съставен  от ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Сливен, от XII Национален турнир в Плевен.

Сливенският тим се явява за първи път на този спортен форум. Треньор на тима е  Димчо Марков – ресурсен учител от РЦПППО – обл. Сливен.

На състезанието в Плевен участваха над 200 деца от града домакин, от Бургас, Благоевград, Добрич, Твърдица, Карнобат и други области, с представени отбори от училища, регионални центрове и центрове за деца с увреждания.

Състезанието е част от спортния календар на Спешъл Олимпикс и се провежда единствено в Плевен. Идеята на турнира е да поощри способностите на децата и младите хора с интелектуални затруднения, да провокира тяхното развитие и чувството за равнопоставеност.

Играта Боче е за деца и ученици с интелектуални нарушения. В Сливен се практикува в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“от три години. До този момент са провеждани само междуучилищни турнири на територията Сливен.

Това е голяма победа и обещаващо начало за развитие на параолимпийски спортове в Община Сливен. Това е ново начало и иновативност  за всички ученици, независимо от техните затруднения. 
Ръководствата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Сливен и Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование ще отличат  достойните победители с предметни награди и с екскурзия до Равадиново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама