Областният управител Чавдар Божурски председателства заседанието на Регионалния съвет за развитие

07:30, 28 юни 17 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В края на месеца областният управител Чавдар Божурски ще председателства заседанието на Регионалния съвет за развитие,

Регионалният съвет за развитие на Югоизточен район /РСР на ЮИР/ е орган за провеждане на държавната политика за регионално развитие в Югоизточен район /включващ областите Бургас, Стара Загора, Сливен и Ямбол/. В състава му влизат заместник-министрите на 12 министерства, областните управители на 4-те области, кметове на общини, представители на работодателските организации и на организациите на работниците и служителите.

Председателството се извършва на ротационен принцип на 6 месеца, а в момента съветът се председателства от областния управител на Сливен. На 30 юни предстои второто заседание за тази година.

На него основна тема ще бъде представяне, обсъждане и одобряване на Годишния доклад за наблюдение изпълнението на Регионалния план за развитие на Югоизточен район за 2016 г. Регионалният план за развитие определя средносрочните цели и приоритети за устойчиво регионално и местно развитие на територията на района.

Ежегодно се изготвя доклад за изпълнението на регионалния план и той се приема от Регионалния съвет. Друга тема в дневния ред ще бъде запознаването на членовете на съвета с хода на операциите по оперативните програми в Югоизточен район към м. юни 2017 г., вкл. и по области и общини. Тази информация ще бъде представена от представители на Управляващите органи на оперативните програми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама