Търсят начини за запазване на Центъра за кожно-венерически заболявания в Сливен

09:10, 28 юни 17 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-доброто решение за Центъра за кожно-венерически заболявания в Сливен е запазване на дейността и преминаване към областната болница. Това заяви кметът Стефан Радев пред журналисти. Той информира, че се водят разговори с директора на болницата за търсене на начин за ускоряване на процедурата. Информиран е и министърът на здравеопазването.

„Това за мен продължава да бъде възможно най-доброто решение за жителите на общината. Дейността трябва да се запази. Връщам се на тезата си от преди една година - ние сме на път да загубим тази дейност с окончателното фалиране на общинското дружество“, каза кметът.

Той припомни, че в началото на годината с решение на Общинския съвет на центъра са отпуснати 10 000 лева заем заради мнението, че с тези пари проблемите ще се решат. Към момента с ново писмо от Центъра информират, че ако Oбщинският съвет не отпусне нов заем от 37 хиляди лева, ще бъдат принудени да затворят от 1 юли.

Кметът се надява Oбщинският съвет да приеме предложението за преминаване на дейността към болницата, защото другият вариант е фалит, загуба на дейността и сградата.

„За съжаление, за една година се приближаваме към този негативен сценарий. Надявам се този път да има повече подкрепа от страна на общинските съветници“, допълни кметът.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама