Учителите от детските градини в Сливен получават до дни обещаното увеличение на заплатите

19:00, 28 юни 17 25 856 Шрифт:
Автор:

Председателят на Общински съвет Сливен Димитър Митев обяви, че утрешното гласуване на изменението на бюджета на Община Сливен за 2017 г., което ще стане на редовното заседание на местния парламент, касае увеличението на заплатите на детските учители и директори в общината.

За 24 май кметът Стефан Радев обяви, че ще зарадва учителите, като със стара дата, ще получат обещаното увеличение на заплатите.

„Община Сливен ще увеличи заплатите на педагогическия персонал в детските градини, така както е по Наредба № 4 от април 2017 г. за нормиране и заплащане на труда. Според наредбата увеличението влиза в сила от 1 януари 2017 г. ", коментира тогава Радев.  С наредбата се урежда държавният образователен стандарт за нормиране и заплащане на труда в институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

Изчаквайки обещаното и изгубили търпение, група от педагози направи среща с председателят на Общинския съвет Димитър Митев, който им посочи конкретна дата за получаване на допълнителното финансиране.

„Направиха среща с мен, като споделиха, че за първи път чуват политик да им посочи точна дата. По темата проведох разговори с ресорния зам.-кмет и други специалисти от финансовия отдел  и взехме решение в конкретен срок да изпълним обещанието’, поясни Митев на въпрос на Topnovini.bg.

“Утре на общинската сесия вземаме решение за изменение на бюджета на общината, което касае това увеличение. Ще поискаме предварително изпълнение на решението, което още утре да влезе в сила и според думите на зам.-кмета Румен Иванов в последен ден от месеца педагозите от детските градини ще си получат увеличението със стара дата”, увери председателят на ОбС Сливен.

„Идеята на ОбС е да не пречим на администрацията, а се опитваме да помагаме и дори понякога ги притискаме, когато не харесваме някой неща по отношение на тяхната бързина на развитие, какъвто е случаят със увеличението на заплатите на детските учители”, каза още Митев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама