Две наредби ще гласува ОбС Сливен на редовно заседание

07:25, 29 юни 17 / Политика 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

32 точки са заложени в дневния ред на днешната сесия на Общински съвет - Сливен.  Очаква се да отпадне една от тях. Кметът Стефан Радев обяви по-рано, че ще оттегли точката за приемане на Генерален план  за организация на движението в централна градска част  на Сливен. Планът вече беше обсъден на среща с общински съветници и той ще бъде утвърден от кмета, както позволява законът. Извънредни точки няма да бъдат внасяни за гласуване. 

Ще бъде направено изменение и допълнение на две наредби - за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на община Сливен и за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен. 

Общинският съвет ще даде съгласие за кандидатстване на Община Сливен с проект „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в община Сливен”.  Проектът ще се финaнсира по процедура BG16RFOP001-5.001 „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца”, Приоритетна ос 5 „Регионална социална инфраструктура“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Той ще даде възможност  да бъдат изградени два нови центъра - Общностен център за деца и семейства с до четири места за спешно настаняване и Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства. Центровете ще се помещават в сградата на бившето Начално училище "Хаджи Димитър" в квартал "Клуцохор". 

На заседанието ще бъде разгледано предложението за прекратяване дейността и ликвидация на "Обреден комплекс" ЕООД. Общинските съветници ще решат дали да бъде удължен с още един мандат договорът за управление на управителя на Центъра за кожно-венерически заболявания. Димитър Митев обясни, че това се налага, заради изтичане на сегашния договор на д-р Мая Миланова. 

В дневния ред е заложено още одобрение на предложение за сключване на съдебни спогодби по образувани търговски дела пред Окръжен съд - Сливен, направено от "Бул-гейт" ЕООД. Разпореждане с общинско имущество и  отпускане на финансови помощи са сред останалите точки в дневния ред на заседанието. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама