• Снимки: ГЕРБ - Сливен

Отличените с поощрителна награда в осмия национален ученически конкурс на евродепутата и кандидат за еврокомисар Мария Габриел посетиха Народното събрание, където се запознаха със законодателната дейност на институцията и присъстваха на парламентарния контрол. 15-те ученици, носители на втора награда от конкурса, посветен на 10-годишнината от членството на България в ЕС, са от областите Сливен, Благоевград, Русе, Ямбол, Кюстендил и Велико Търново.

Снимки: ГЕРБ - Сливен

Началото на визитата постави дискусия с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и народните представители Десислава Танева и Галя Захариева от Сливенска област, Александър Мацурев, Стефан Апостолов и Димитър Гамишев от Благоевградска област. Те разясниха на младите хора стъпките до приемането на съответния закон, работата в парламентарните комисии, ролята на парламентарните делегации и други интересни моменти от дейността на българския Парламент.

Народните представители насърчиха младите хора да бъдат активни граждани на България и Обединена Европа. „Самият факт, че сте победители от конкурса на нашия кандидат за еврокомисар Мария Габриел е показател, че сте знаещи и амбициозни млади хора. На България й предстои да председателства Съвета на ЕС и аз вярвам, че Вие също ще допринесете то да бъде успешно”, заяви Цветан Цветанов.

Посещението на учениците продължи в пленарна зала, където станаха преки свидетели как се осъществява парламентарния контрол. За тях бе особено любопитно да проследят въпросите към министрите на образованието, на младежта и спорта, на регионалното развитие и други.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно