Георги Тенев се завръща със сборника „Жената на писателя”

08:30, 11 авг 17 / Култура 25 1544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 11 август авторът на „Български рози” и „Партиен дом” Георги Тенев се завръща със сборника „Жената на писателя”, обявиха издателите му от "Колибри".
Книгата не е обикновен сборник от разкази, а разкази-трилъри. Романс в прегръдка с неоготика, истории за съвременни грехове и подвизи на тялото и духа.

„Жената на писателя” е откровено политическа, предизвикателна в жанрово отношение книга, безмилостно изправяща читателя пред сюрреалистичното огледало, в което се отразяват българските кризи от последните години. Между кориците се подвизават романтици и мракобесници, антигерои и представители на висшия църковен клир, шпиони и модерни феодали, рано пораснали деца и крехки любовни двойки... Болезнено отекващи, майсторски изпипани разкази, поредно доказателство за острата социална чувствителност на автора.

Георги Тенев е роден през 1969 година в София. Завършва НГДЕК „Константин-Кирил Философ” и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, по-късно следва и във Виенския университет. Автор е на романите „Партиен дом“ (Награда за български роман на годината на фондация „ВИК“, 2007), „Кристо и свободната любов“, „Господин М.“, „Български рози” и на сборника с разкази „Свещена светлина“ (отличен със стипендия за превод на Американския ПЕН център).

Сборникът „Жената на писателя” ще бъде представен на 26 август в рамките на инициативата „София диша” и на 29 август от 19:00 ч. La Maison, Созопол.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама