Стефан Радев: Постепенно налагаме правилата за Синята зона и имаше достатъчно време за адаптиране на гражданите

10:58, 14 сеп 17 25 635 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Все още е рано да правим анализи за Синята зона. Постепенно се налагат правилата и имаше достатъчно време за адаптиране”. Това посочи кметът на Сливен Стефан Радев на среща с журналисти и уточни, че предприятието „Градска мобилност“ все още не е налагало санкции на нарушители.

Директорът  Димитър Пантелеев съобщи, че се прави последен компромис към гражданите за налагането на санкции, тъй като голяма част от тях са подали заявления за издаване на стикери за преференциално паркиране по постоянен адрес, последният ден на изминалия месец. Той припомни, че срокът за издаване на въпросните стикери е 14 дни след подаване на Заявление по образец. „Синята зона стартира успешно. Резултатът е видим по улиците, в централната градска част не е толкова натоварено, по-лесно е за предвижване както за автомобили така и за хора. Гражданите успяха да си поемат глътка чист въздух”, каза Пантелеев.

Номер 1344 е заработил нормално и е започнал да отчита приходи към общината, с изключение на проблем възникнал от страна на част от абонатите на Виваком. Системата не е приемала заплащане чрез СМС от клиенти на Виваком , които към момента имат просрочени фактури. ОП „Градска мобилност“ е алармирала БТК АД за възникналия проблем. Оттам са уверили че ще работят по премахването на пречката.

Относно новосъздадената улица пред Съдебната палата, не е налице пряка връзка между интервенциите по проекта на Община Сливен, финансиран от ОП „Регионално развитие“ и създадените паркоместа. При условие, че това място е било достъпно за автомобили и е имало обособено място за паркиране преди реализирането на проекта, там няма пречка да се генерират приходи от „Синя зона“. Паркингът на новосъздадената улица е номериран и ще бъде ползван за служебни нужди от съдебната палата и Община Сливен. На него ще бъдат паркирани автомобили, които отговарят на чл.7а, а именно: Освобождават се от заплащане на цена за услуга по чл.5 ал.1 МПС на държавни институции, община и други организации на бюджетна издръжка, на които при необходимост и при възможност се отреждат служебни паркоместа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама