На сцената на зала „Сливен” ще звучи цигулка от 1730 година

07:05, 03 окт 17 / Култура 25 589 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След успешни концерти в София, Пловдив, Казанлък и Бургас днес цигулковото дуо Мартинов- Николова ще закрият националното си турне в Сливен- родния град на Кремена Николова. В Българя Антон Мартинов и Кремена Николова представят концертния вариант на уникалния си звукозаписен проект MUSIC for TWO.

На сцената на зала „Сливен” Антон Мартинова ще свири с цигулка оригинал, произведена през 1730 година от лютиера Николо Галиано в Италия. Определят Антон Мартинов като „дете чудо”. Той е  роден в Москва, завършва Гнесис академия- „инкубатор за гении”, Днес той е обиколил целия свят, от 25 години живее и работи в Париж. Заради уникалния си талант, Антон Мартинов има впечатляваща музикална кариера. Всичко в музиката- от импровизация в реално време до интегрално изпълнение на 24 каприза на Паганини, му се отдава с лекота. Мартинов говори 6 езика, ръководи престижен музикален фестивал в Париж и е професор по цигулка в Кралската консерватория в Монс, Белгия. На сцената на зала „Сливен” Мартинов ще свири заедно Кремена Николова

Кремена Николова е родена в Сливен. От малка е определяна като дете със силно изразена идентичност и особен талант. Завършва цигулка в музикалното училище в Бургас, по-късно в Музикалната академия в София.Заради страстта си към италианската барокова музика през 2012 година заминава да живее във Венеция, Италия, където за по-малко от три години успява да създаде сама уникален по рода си Международен музикален фестивал. Фестивалът бързо се налага и се превръща е традиционно и уважавано събитие за града.

Началото на концерта е в 19 часа, мястото- зала „Сливен”.

В 13.30 часа Антон Мартинов и Кремена Николова ще се срещнат с представители на ръководството на Община Сливен. Около обяд двамата музиканти ще посетят ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”, където ще се срещнат с учениците от първата паралелка с интензивно изучаване на руски език.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама