Безплатен кастрационен маратон стартира този уикенд в Сливен

12:26, 06 окт 17 / Любопитно 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 6 до 9 октомври, по случай Международния ден на животните, в гр. Сливен ще се проведе поредният маратон за кастрация на кучета и котки, организиран от международната организация за защита на животните Animal Spay Neuter International и техните партньори Romania Animal Rescue Inc. 

В кампанията до момента са регистрирани  220 животни, както домашни любимци, така и дворни кучета и котки. Това е пето гостуване на екипа като до момента в проведените 4 кампании са кастрирани 804 животни. Интересът към маратона е огромен и за съжаление квотата от 200 операции отпускана за всяка кампания е недостатъчна да обхване всички желаещи. Все повече стопани осъзнават, че кастрацията е акт на отговорност както към  домашния любимец, така и към особено сериозния проблем с популацията от бездомни животни.  С кастрацията се предотвратяват различни заболявания както у женските така и в мъжките  животни и същевременно с това се предотвратява появата на нежелани поколения, много  от които се озовават на улицата.  

В гостуващия екип са включени висококвалифицирани млади лекари, които в хода на маратона понякога извършват и доста по-сложни операции от рутинната кастрация. Техниката на кастрация, позната в професионалните среди като keyhole surgery, е минимално инвазивна и неизискваща постоперативни грижи - особено подходяща за дворни животни и скитащите животни, които се освобождават отново на следващия ден.  

Кампаниите за безплатни кастрации се провеждат в гр. Сливен  2 пъти годишно, през март и октомври. Операциите се финансират изцяло с дарения набирани в международен мащаб от благотворителната организация, изпрaщaщa лекaрския екип . Зa всякa кaмпaния към тях се присъединявaт  и  доброволци от Британската общност в областта както и Сири Хелене Идсти от 4Stray dogs Норвегия.  В тази кампания като доброволец пристига и Сузи Гофредо Морис от САЩ,  която е член на борда на директорите на RAR Inc Dba ASNI. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама