В Сливен се провежда безплатен курс за бъдещи програмисти

10:14, 19 окт 17 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Основните концепции от света на софтуерната разработка изучават участниците в безплатен курс, организиран от Софтуерен университет, със съдействието на Община Сливен. Курсът е подходящ и за начинаещи, без възрастови ограничения, без значение от нивото им на опит. Участниците са определени от организаторите в края на септември, след предварително подадени заявления за включване в курса. Целта е обучаващите се да получат сериозна основа, в случай, че желаят да продължат своето развитие в тази насока.

Община Сливен подкрепя всяка инициатива, която води по повишаване нивото на образованието особено на младите хора, които търсят възможности да се развиват в сферата на програмирането.

  Обучението стартира на 7 октомври и ще продължи два месеца. То се провежда в зала „Май“ всяка събота. Организаторите благодариха на Община Сливен за подкрепата и отчитат, че съвместната работа е крачка към решаването на значими обществени проблеми – младежката безработица, недостига на квалифицирани кадри и липсата на подобни обучения в малките населени места.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама