Младежи от Сливен, Стара Загора и Бургас създават проект, посветен на Председателството

11:49, 24 окт 17 25 1113 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младежките общински съвети от  Сливен, Стара Загора и Бургас вече работят по проект, „180 ДНИ EUФОРИЯ“, свързан с бъдещото Председателство на България. Проектът цели да създаде чувство в младежите, че са част от случващото се в страната, както и да им покаже, че са въвлечени в процеса на формиране и реформиране на политики. 

Ще дадем на младежите „повече Европа“, ще ги накараме да приемат по-близо европейските идеи и ценности, заедно ще стигнем до извода защо предстоящото събитие е толкова важно за всички и какъв може да е приносът на всеки един от тях, обещават организаторите.

Проектът е в изпълнение на Дейност 2  „Младежки кампании и инициативи”, с финансовата подкрепа на Националната програма за младежта на Министерството на младежта и спорта с кандидатстващата организация СНЦ „Възрожденска столица” .

Проектът е иницииран от МОС/Младежки общински съвет/-Сливен. Първите дейности бяха информационни срещи в трите областни центъра и избор на „еврокомисари”. Проведохме и семинар с участието на 27 младежи от младежките общински съвети, на който ги запознахме с подготовката за Председателството, с това как работи Европейския съюз за младите хора и с програма „Еразъм+”.

В рамките на проекта предстоят:

- срещи-семинари на „еврокомисарите” с младежи от малките населени места в трите области и планиране на събития;

- провеждане на събития, свързани с Председателството в областните центрове;

- посещаване на събитие от официалната програма на българското Председателство на Съвета на ЕС в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама