Сливенската комисия за борба с трафика на хора организира специализирано обучение

13:22, 10 ное 17 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес в Сливен се провежда специализирано обучение за социални работници, на тема „Идентификация и психо-социална подкрепа на жертви на трафик на хора”, с лектор гл.ас. д-р Мариела Тодорова-Колева, преподавател в Педагогически факултет на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, дългогодишен управител (2007 г. – 2015 г.) на Кризисен център за деца, жертви на трафик или пострадали от насилие, с. Балван, община Велико Търново. Организатори на обучението са Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) гр. Сливен и Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ).
Целите на обучението са повишаване квалификацията на социалните работници, във връзка с идентифицирането на жертви на трафик на хора, психо-социалната им подкрепа и закрила, подобряване на координацията, сътрудничеството и междуинституционално взаимодействие, както и засилване на превенцията.
Обхванати са специалисти от Център за социална рехабилитация и интеграция, Център за социална рехабилитация и интеграция за незрящи, Общностен център, Център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Защитени жилища за лица с умствена изостаналост, Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания и Центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама