Стартира Коледната кампания на БЧК в Сливен

13:00, 10 дек 17 25 656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази година традиционната Коледна кампания, която се организира от Областния съвет на Българския Червен кръст в Сливен, ще продължи до 28 декември.

Една от целите на кампанията е да бъдат набрани средства за закупуването на термо легло за Неонатологичното отделение на МБАЛ ”Д-р Иван Селимински”АД Сливен.Термо леглото се използва за адаптиране  на недоносени деца от престоя им в кувьоз към нормално легло, като им осигурява необходимия температурен комфорт.

В акцията на участниците ще се предложат картички, изработени от Веселина Гидикова от 5- б и Евгения Георгиева от 5- а клас на ППМГ ”Добри Чинтулов” в нашия град. Рисунките на двете момчета са дарени специално за кампанията „Деца помагат на деца”.Картичките ще се продават от доброволци на организацията и в офиса на БЧК -  Сливен на ул.”Генерал Столипин” 5.

Коледната кампания включва и подготвяне на коледни подаръци, които ще бъдат раздадени на деца сираци, полусираци от училищата в сливенска област, от центрове за настаняване от семеен тип, дневни центрове и други социални услуги,  на деца в болнични заведения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама