Младежки бал в подкрепа на здравословния начин на живот се проведе в Сливен

14:09, 12 дек 17 25 697 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младежки бал под надслов „Моето здраве-моя отговорност“ се проведе в Сливен. В началото на тържеството беше запален факел,  който символизира пренасянето на духа  на здравословния начин на живот от залата, където се състоя събитието, в училищата сред повече млади хора. „Младежкият бал се организира за осми път“, съобщи  Таня Павлова, секретар на Общинския съвет по наркотични вещества. Балът беше открит от председателя на Общинския съвет по наркотични вещества и заместник- кмет Пепа Чиликова. „Днес един от обществено значимите проблеми е употребата на наркотични вещества, алкохол и тютюнопушенето. Радвам се, че здравето е ваш приоритет. Надявам се да бъдете чути“, каза пред младите хора Пепа Чиликова. На тържеството присъстваха и членовете на Общинския съвет по наркотични вещества.

В бала се включиха 12 училища. Всяко от тях се представи с песен, есе, сценка или спортна демонстрация, които се оценяваха от жури. В него бяха секретарят на Община Сливен Валя Радева, Виолета Калайджиева, прокурор от Окръжна прокуратура- Сливен и Стела Бояджиева- старши експерт по организация на средното образование в Регионално управление на образованието. На първо място се класира СУ „К. Константинов”на второ място е ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и на трето- ОУ „Юрий Гагарин”.

По инициатива на доброволците в залата бяха донесени гривни, изработени по време на летния лагер „Туида“. Те се продаваха благотворително, а набраните средства са за възстановяване паметника на Шести артилерийски полк.

Балът, продължил до късния следобед вчера, беше организиран от Общинския съвет по наркотични вещества, Превантивно-информационния център- Сливен, Младежкия съвет по наркотични вещества и доброволчески екипи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама