Задържаха осем наркопласьори в Дупница

12:35, 19 фев 18 25 1652 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Дупница са задържани осем лица на възраст между 18 и 30 години, от които при обиск са иззети общо 13.38 грама канабис и 1.38 грама хероин, съобщиха от МВР. 

Арестите са извършени при специализирана полицейска операция по противодействие на наркоразпространението и притежанието на дрога  на територията на Дупница. Акцията е реализирана от криминалисти на РУ-Дупница и ОДМВР-Кюстендил, под наблюдението на Районна прокуратура-Дупница. 

Задържаните са известни с множество противозаконни прояви, трима от тях са осъждани за престъпления, свързани с наркотици.

Образувани са четири досъдебни производства, в рамките на които ще се изяснява съпричастността на задържаните към подобни престъпления, извършени на територията и на съседни областни дирекции.  

В същото време при полицейска операция през почивните дни в землището на с. Момково, криминалисти на ОДМВР-Хасково са арестували двама притежатели на наркотици. 

При проверка на автомобил „Мазда“ полицаите са намерили в единия от пътуващите в него двама младежи /на 21г. и 18г./ 53 г зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана. При претърсване на колата служителите открили буркан с още 320 грама от същата дрога. 

Двамата младежи са задържани с полицейска мярка до 24 часа, а по случая е започнало бързо производство. 

В рамките на операцията е задържана и 20-годишна жителка на Стара Загора. Тя пътувала в автомобил, спрян за проверка в района на парк „Кенана“ край Хасково. При обиск от нея били иззети цигара и пластмасови шишенце, съдържащи марихуана.

34-годишен хасковлия също попаднал в полицейския арест, след като униформените установили, че е шофирал лек автомобил „Фолксваген“ под въздействието на дрога. Тестването с техническо средство отчело наличие на амфетамин и метамфетамин. При претърсване на колата, в ниша под волана, полицаите намерили сгъвка с бяло прахообразно вещество, кутийка с бяло кристално вещество и везна. Работата по документирането на случаите продължава под наблюдението на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама