Отложиха делото за взрива край "Петолъчката"

14:24, 27 фев 18 25 692 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ямболският районен съд отложи делото за взрива в базата за утилизация на боеприпаси край пътен възел "Петолъчката". При експлозията на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници, нанесените щети се оценяват за над 60 млн. лева. 

Съдебният процес беше отложен, тъй като адвокатката на един от подсъдимите е упълномощена в началото на февруари и не е успяла да се запознае с материалите по делото. Привлеченият нов подсъдим - проектантът на взривните работи във фирмата Иван Табов, също заяви, че не е имал време да прочете материалите. Ако някой може за 1 месец да ги прочете тези 110 тома, да вникне, да се запознае - това не съм аз, каза той, предаде БНР. 

Подсъдими по делото са собственикът на базата Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи във фирмата Иван Табов. Те са обвинени за причиняване на смърт по непредпазливост на трима души и нанасяне на телесна повреда на още няколко работници. Според прокуратурата, не е спазена технологията на унищожаване на боеприпасите и вместо те да бъдат взривявани, снарядите са били срязвани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама