Дни на приказките в Регионалната библиотека в Сливен

10:30, 16 мар 18 25 641 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

 До 30 март 2018 година, в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, за деветнадесети пореден път се провеждат дни на приказките по програмата „Във вълшебния свят на приказките”.

По традиция в дните на приказките в библиотеката отваря врати детски приказен театър. Представленията в него са посветени на кръгла годишнина от рождението на световноизвестен детски писател. Тази година на неговата сцена оживяват героите от приказките на  ненадминатия френски разказвач Шарл Перо.

Шарл Перо се смята за баща на художествената приказка. Роден е в Париж на 12 януари 1628 г. Учи в най-добрите френски училища. Юрист по образование Шарл Перо се отдава на литературата, когато е вече на 55 години. През 1697 г., преди повече от 300 години излиза за пръв път книгата му с приказки, пълна с чудни вълшебни истории,която до наши дни е претърпяла хиляди издания по цял свят.

В представленията децата ще се опитат да събудят Спящата красавица, да надхитрят страшния вълк, който дебне в гората Червената шапчица. Ще търсят изгубената пантофка на Пепеляшка и ботушите на Котарака с чизми, а ако случайно се загубят, Малечко-Палечко веднага ще им се притече на помощ.

Представленията от програмата „Във вълшебния свят на приказките” са приятен и различен начин за засилване на интереса на децата към книгата и четенето. Не на последно място те провокират въображението и творчеството у тях.

Представленията се провеждат по предварително уточнен график. Посещението им предоставя и възможност децата да получат годишни читателски карти за 2018г. на половината от стойността им.


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама