Представиха „Пътеводител на виното в Сливенския край“

17:00, 13 апр 18 25 657 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Пътеводител на виното в Сливенския край“ представиха на първия Фестивал на винарите в Сливен от Обществен дарителски фонд. Изданието съдържа информация за местата, свързани с винения туризъм в Сливенския край и представя най-добрите винопроизводители в региона, каза Дора Куршумова, председател на Обществен дарителски фонд-Сливен.

Фестивалът на винарите даде изява на производители и представители на търговски вериги днес. От 18 часа е концертът „Ой, вино, винце“ на АНПТ-Сливен, по време на който ще бъдат връчени награди на любители-винари и „Вино на народа“. Взети са 50 тестови проби, каза Дора Куршумова.

Осем винарни от регион Сливен участват в двудневния фестивал, организатори на който са фондация „Обществен дарителски фонд“ и Община Сливен.

„Сигурен съм, че нашите вина могат достойно да представят региона и България и на най- добрите изложения по света. Нашите български вина по нищо не отстъпват и на най-големите имена във винопроизводството“, заяви на откриването на фестивала кметът Стефан Радев.

По думите му, това което може би има да се навакса е познаваемостта и тежестта на името на произведеното в България вино и на марката на българските вина. „Сигурен съм , че с ентусиазма на толкова хора, заели се с тази трудна и отговорна професия това ще се променя за добро. На добър час!“, каза още кметът.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама