Обявиха пожароопасен сезон за горите в Ямболско

14:00, 21 апр 18 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Засилени мерки за осигуряване на пожарна безопасност са предприети в горските територии в Ямболска област. Със заповед на областния управител на Ямбол Димитър Иванов е обявен пожароопасен сезон в горите, който ще продължи до 31 октомври.

В посочения пожароопасен сезон се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 м от границите на горските територии.

Териториалните поделения, горските стопанства, кметовете, собствениците и ползвателите на горски територии, както и лицата извършващи дейности в тях, трябва да създадат необходимата организация за осигуряване на пожарната безопасност в горските територии, се казва още в заповедта на областния управител. Задължения са разписани и на земеделските кооперации и арендатори, както и на ръководителите на сдружения на ловците, риболовците и туристите при пребиваване в горски територии. 

За повишена бдителност и активност през пожароопасния сезон, както от страна на ангажираните институции, така и от страна на гражданите призовава областният управител. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама