56 кг контрабанден тютюн и цигари заловиха при полицейска операция в няколко общини

12:40, 18 апр 18 25 1227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамките на предприетите специализирани операции по противодействие на незаконното разпространяване на акцизни стоки, в Сливен са иззети 50 килограма небрандиран тютюн. Незаконната стока е открита при акция по противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия. В областния град униформените спрели лек автомобил, управляван от 53-годишния Д.Д. от Сливен. При последвалите процесуално-следствени действия, в багажника и купето на автомобила са намерени и иззети чанти и чували, съдържащи 50 кг ситно нарязан тютюн за пушене, без акцизен бандерол. За случая е уведомена Районна прокуратура-Сливен. Образувано е бързо производство. 

При проверки за пресичане на разпространение на дребно на нередовна акцизна стока, служителите на реда в Кула, ОДМВР-Видин, иззели от жител на Коста Перчово пакет с 200 г ситно нарязан тютюн, а 120 къса цигари открили в кабината на товарен автомобил, проверен в района на село Срацимир. Изоставен пакет с около 400 грама тютюн са намерени при обход в общинския пазар в областния град, а 300 къса цигари униформените иззели от видинчанин, проверен в к-с „Гео Милев”.

На територията на Враца, при проверка в частен дом в с. Хайредин, полицейски служители от местното районно управление намерили и иззели 4 пакета ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Също вчера е извършено претърсване и  в частен дом в Оряхово, откъдето са  иззети 53 пакета, съдържащи ситно нарязана суха листна маса, без  български акцизен бандерол. Общото количество на откритата нелегална стока е към 4 кг. Съставен е акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

Общо 20 200 къса цигари и 1.6 кг тютюн без бандерол са конфискували и полицаи от управленията в Хасково и Свиленград. По-голямото количество безакцизни папироси /20 000 къса/ са открити от  свиленградските икономически полицаи, които  спрели за проверка на улица „С. Дочков“ в града товарен автомобил, шофиран от 43-годишен мъж. Кутиите са намерени в багажното отделение на колата, а водачът и пътуващият с него 64-годишен, са задържани за срок до 24 часа по образуваното бързо производство. Останалите 200 къса и 1,6 кг нарязан тютюн са намерени от униформените полицаи в заведение в с. Стойково.  Тютюневите изделия са иззети с протоколи от собствениците им, съставени са актове по ЗАДС.

Към 13.20 часа вчера, в Дряново, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и митнически инспектори спрели за проверка лек автомобил, в който пътувал 58-годишен мъж от Габрово. В багажното отделение на автомобила те открили  20 000 /два мастербокса/ къса цигари без акцизен бандерол, от една марка. Тютюневите изделия са иззети,  а срещу мъжа е започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК.

 Със значително количество безакцизни цигари бил заловен и 25-годишен пловдивчанин. Около 19.30 часа вчера, на ул. „Възход“ в областния град, екип на Шесто РУ спрял лек автомобил „Опел“, управляван от криминално проявения и осъждан мъж. При последвало претърсване в багажника на колата били открити 14000 къса папироси от различни марки, без български бандерол. Спрямо извършителя е взета 24-часова мярка за неотклонение, образувано е бързо производство по чл. 234, ал.1 от НК.

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама