Проф. Христо Пимпирев открива конференция в Шумен

11:10, 20 апр 18 25 1569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Студентска научна конференция на тема „Екология и околна среда“ ще се проведе днес и утре в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. В шестото й издание ще бъдат представени 49 научноизследователски доклада на студенти от висшето училище, от Лесотехническия университет, от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН, от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Медицинския университет във Варна, Националната художествена академия, Държавния педагогически университет на Дагестан. Със свои разработки ще се включат и ученици от Средно училище „Сава Доброплодни“ в Шумен, съобщава БНР.


Откриването на конференцията е днес от 13 часа в Аулата на Университета. От 13:15 часа проф. дгн Христо Пимпирев от Софийския университет ще изнесе лекция на тема „Антарктида – еволюцията на един континент и революцията на българското присъствие“. Ще бъде показана фотоизложбата „България на Антарктида“.


Утре,  от 13 часа пленарна лекция на тема „Животни-актьори“ ще изнесе доц. д-р Стоян Лазаров от Националния природен музей. Проф. Николай Начев от Шуменския университет ще представи темата „Антропология на екологията“. Той организира и практически семинар „Природата пред фотообектива на изследователя“, в който могат да вземат участие всички любители фотографи. Утре ще се представят и две изложби под наслов “Земята е нашият дом“. Едната е с рисунки на учениците на Виолета Петрова от СУ „Сава Доброплодни“. Втората експозиция е с предмети, изработени от природни или рециклируеми материали. Свои творения ще представят 280 педагози, родители и деца от детски градини и училища от областите Шумен, Търговище и Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама