Парад на ретро автомобили в Сливен

12:43, 28 апр 18 / Култура 25 901 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 100 ретро автомобила и техните собственици от страната и чужбина си дадоха среща в Сливен за парад на старата техника, предаде bTV.

Има класически и добре познати модели, както и такива, от които у нас има само по един екземпляр. Сред тях е 90-годишен автомобил, какъвто е имал в гаража си и Ал Капоне.

Свои автомобили представят колекционери от Сливен, София, Стара Загора, Бургас, Варна, Хасково, Кубрат, Русе и други градове. За първа година ще бъде показан „Ролс Ройс“ и „Мерцедес“ от 30-те години на 20 век , както и ретро лимузина ЗИМ. С мототриколка ще дойде почетният консул на Италия във Варна, съобщи организаторът на проявата  Валентин Дойчинов.

„Това е тръпка, това е нещо, за което трябва много да обичаш автомобилите, много да обичаш историята. Прави се с много любов, не става от днес за утре такава кола”, каза пред камерата на bTV един от участниците. Той управлява автомобил, реставриран частично в Англия.

По думите му големият разход е „събирането” на колата, защото обикновено ретро моделите идват в плачевно състояние. След това поддръжката не е скъпа, защото автомобилът не е във всекидневно движение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама