Откриха XX-ти Национален фестивал на детската книга в Сливен

12:50, 08 май 18 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

XX Национален фестивал на детската книга беше открит в Сливен днес в Драматичния театър. Организиран е концерт „Здравей, наш фестивал!” на открита сцена на бул. „Цар Освободител”, а зала „Май” представя изложбата – илюстрации на Борис Стоилов.

В програмата на тазгодишното издание на фестивала са включени много и разнообразни прояви: срещи с детски автори и премиери на най-новите книги на Николай Стоянов „Щъркелиада”, „Приказка за една плищимура, която дори не приличаше на плищимура” на Асен Сираков, „Съкровища, пищови и южни морета” на Калоян Захариев и др.  

Представяне на изложби, сред която и илюстрации на носителите на Националната награда „Константин Константинов”, празнични концерти, кръгла маса с международно участие на тема: ”Балканските детски литератури и разпространението им Европа”.

В програмата на фестивала са включени и творческа работилница, карнавално шествие. Традиционният Национален преленр за детска рисунка на тема „Един ден изпълнен с вълшебства ще се проведе на 9 май в Националната художествена гимназия.

Регионална библиотека „Сава Доброплодни” е единствената в страната библиотека, която има музей на театралната кукла, изработена от деца. Откриването е на 8 май, вторник от 10 часа в Драматичен театър Сливен. Около 200 кукли, изработени от деца, ще бъдат представени в първата експозиция, а около 30 ще получат награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама