Изтича срокът за електронно записване на първокласници в Сливен

11:40, 29 май 18 25 783 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В първите пет минути от отваряне на системата за регистрация на заявленията за прием на учениците в 1 клас за учебната 2018/ 2019 година в Сливен са регистрирани 25 заявления, а до 11 часа тяхната бройка се увеличи на 362.

Модулът за регистрация на заявления за първо класиране ще бъде отворен до 23:59 ч. на 31 май 2018 г., съгласно утвърдения график за прием. Важно е всички родители да прегледат още веднъж преди затваряне на системата подадените заявления, за да са сигурни, че не са пропуснали да отбележат някои от критериите.
 
Съгласно приетите изменения в Наредба за приемане на ученици в първи клас на училищата на територията на община Сливен, водещ критерий е близостта на училището до постоянния/ настоящия адрес на детето..
 
За родителите е важно да знаят, че след записване на класирано дете отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището и подаване на ново заявление в системата за електронен прием.
 
Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия си номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама