Излезе първото класиране за прием в 1 клас в Сливен

16:15, 04 юни 18 25 947 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Резултатите от първото класиране за прием на учениците в 1 клас на територията на община Сливен са вече публикувани. В класирането участваха общо 1207 деца, от които 1190 бяха класирани по първо желание или около 99 % от всички участващи в класирането.

Заявленията на всички деца, които не бяха класирани по нито едно желание, ще участват автоматично във второто класиране. Свободните места за второто класиране ще бъдат обявени в раздел Новини на специализирания сайта за прием, а родителите могат да се запознаят с датите за следващите класирания от следния линк: https://priem.sliven.bg:3443/documents/Grafik.pdf

Съгласно, влязлата в сила промяна в Наредбата за прием, водещ критерий е близостта на училището до настоящия или постоянния адрес на детето. При спазване на водещия критерий децата се разпределят в четири групи според периода на уседналост и разположение на адреса в или извън прилежащия район на училището. Децата се подреждат в групите в низходящ ред според получения сбор от точки по критериите, като при равни условия се класират на случаен принцип със случайни числа чрез компютърната система.

Записването на приетите от първото класирани деца ще се извършва на място в училището от 5 до 7 юни включително.

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от класирането, губят входящия си номер, с който са участвали и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление. След записване на класирано дете, отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището (изтегляне на документите му) и подаване на ново заявление в системата за електронен прием, в сроковете посочени в графика за прием.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама