Ангелкова: Община Каварна да спре строителните дейности край плажа

14:25, 15 юни 18 / Политика 25 766 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Препоръчвам на община Каварна да вземе спешни мерки и да спре строителните дейности до плажа в града. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която инспектира днес ситуацията с продължаващите ремонти до ивицата. Това е абсолютно забранено след 15 май. Редно е било така да се планира строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава забраната и да осигури максимален комфорт на туристите. Зоната, която преди е осигурявала достъп до плажа, сега е възпрепятствана заради строителните дейности и причинява дискомфорт на туристите, съобщи Николина Ангелкова.

Експертите на министерството са установили, че има достъп от две страни, но все пак това е неудобно за посетителите. Ако община Каварна иска да привлича туристи и да осигури добри условия за плажуващите, не е редно да допуска такава ситуация. Ако е искала подобрения, е трябвало да си направи планирането така, че до 15 май строителните дейности да приключат, а не да са факт месец след забраната. Тук е добре да се намеси областната управа, смята министър Ангелкова и допълни, че Министерството на туризма няма правомощия за територия извън морския плаж.

Министър Ангелкова припомни също, че първата проверка за басейна на плажа показа, че той отговаря на схемата и за него не се излива бетон, а е с пластмасово корито. Няма право обаче басейнът да се ползва като ол инклузив услуга от хотела и трябва да е безплатен и за останалите посетители. Потребителите имат равни права при ползване на една и съща услуга. И понеже на табела пише, че басейнът е безплатен за гостите на хотела, трябва да е безплатен за всички посетители на плажа. Министерството на туризма ще напише писмо до наемателя с искане до три дни да премахне несъответствията, както предвижда договорът. Ако това не бъде изпълнено, ще се търси неустойка. Ще бъде сигнализирана и Комисията за защита на потребителите, за да направи проверка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама