Жълт код за интензивни валежи в цялата страната

07:15, 18 юни 18 25 2227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Атмосферата над страната ще се задържи неустойчива и отново ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки, на повече места и по-значителни в следобедните часове. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса, в София - около 24 градуса.

Жълт код за обилни дъждове и гръмотевични бури е в сила за територията на цялата страна днес. Това показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Очакваните количества дъжд в отделните райони са между 30 до 35 л/кв.м.

В планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа до умерен северен вятър, но с временни усилвания. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне около 18 градуса, на 2000 м - около 12 градуса.

Над Черноморието също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на повече места в следобедните часове. Ще духа до умерен североизточен вятър, но с временни усилвания. Максималните температури ще са до 26-28 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса, вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Във вторник и сряда има повече слънчеви часове. Валежите ще намалеят, ще бъдат на малко места и по-слаби. Все пак през първия ден в отделни планински райони в Западна България е възможно за кратко да бъдат интензивни.
 
Вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България - умерен. Температурите ще се повишат и в сряда, когато в повечето райони ще се задържи без валежи, максималните стойности ще са между 27 и 32 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама