Проверяват за невръчени фишове в област Сливен

15:30, 27 юни 18 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължават операциите по контрол и пътна безопасност на територията на област Сливен. Създадена е организация за завишен контрол на  по-голяма част от пътните участъци и особено на местата с повишена концентрация на пътни произшествия  в региона. Контролът е по отношение на неправоспособните водачи, спазване  ограничението на скоростта, застраховка Гражданска отговорност,  използване на обезопасителните системи и други, предаде ''Дарик''.

През изминалата седмица екипи на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2218 моторни превозни средства, и 2405 лица. Полицейските служители са констатирали 1578 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

С мобилни и стационарни камари в областта са установени 533 нарушения на скоростните режими. Стационарната камера на изхода на град Нова Загора е заснела 139 нарушения, с мобилните камери само в град Сливен за една седмица са заснети 263 нарушения, 67 от тях през нощта. С останалите технически средства, разпределени в районните управления са установени в Котел- 38, Твърдица-81 и Нова Загора 12. За седмицата са издадени 379 електронни фиша.

За други нарушения са съставени 943 фиша. Актовете са 102. За неправоспособност са съставени 5 акта. 4 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като 2 от тях са с алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. 2 са употребилите наркотични вещества по време на управление. Отнети са 13 шофьорски книжки. Прекратени са регистрациите на 9 автомобила.

Пътна полиция напомня, че от 12 юни тази година извършва служебно прекратяване на регистрацията на пътно превозно средство на собственик, който в двумесечен срок от придобиването не изпълни задължението си да го регистрира на свое име. При неизпълнение на задължението се налага глоба или имуществена санкция в размер 200 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама