Съдят трима мъже за грабеж и опит за убийство в Сливен

15:05, 03 юли 18 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд Георги Б. и Георги Г., подсъдими за това, че на 27 май  в Нова Загора, в съучастие помежду си отнели 2 бр. мобилни телефона със СИМ-карти на обща стойност 83 лв. от мъж, използвайки сила.

Двамата са подсъдими и за това, че на 16 юли направили опит умишлено да умъртвят жена, като деянието е останало недовършено, поради независещи от дейците причини.

Привлечен като обвиняем е и Димитър С., който помагал на другите двама, използвайки личния си автомобил за придвижване, както и даване на съвети и отстраняване на спънки, чрез обезпечаване на района на местопрестъплението.

Подсъдимият Димитър С. е баща на подсъдимия Георги Г., а подсъдимият Георги Б. е техен приятел. Съпругата на Димитър С. и майка на Георги Г. страдала от главоболие, световъртеж и нервно напрежение. Въпреки направените й медицински изследвания и становището на медицински експерти, че няма здравословен проблем, тя не се чувствала добре, продължавала да получава същите симптоми.

Подобни проблеми имала и нейната дъщеря. Подсъдимият Димитър С. и неговата съпруга били убедени, че тези здравословни проблеми се дължат на въздействието и „лошата енергия“, която била изпращана от техни родственици. Семейството разбрало, че в Нова Загора живеела известна народна лечителка – пострадалата. Решили, че пострадалата може да помогне и да излекува съпругата на Димитър С.

Димитър С. и неговата съпруга започнали да посещават пострадалата през м. май 2016г. След това започнали често да я посещават, за да развали магията и да премахне „лошата енергия“. През  май  пострадалата се усъмнила, че жената, която лекува страда от психическо заболяване и я уведомила, че не може да й помогне, тъй като има нужда от лекарска намеса и я помолила повече да не я посещава.

Семейството се ядосало, че пострадалата отказала да лекува жената и започнало да заплашва пострадалата със саморазправа и да я обижда по телефона. Те решили, че пострадалата не само не им помага, а също изпраща „лоша енергия“ до дома им в Котел. Тогава у Димитър С. и Георги Г. се породило желание за мъст и те решили да пребият до смърт пострадалата. Те се свързали с Георги Б. и го уговорили да отидат и заедно да пребият пострадалата.

Около 01.00 ч. на процесната дата, тримата подсъдими отишли пред дома на пострадалата. Димитър С. обяснил на другите двама откъде да проникнат, а той останал отвън, за да гарантира безпроблемното напускане на местопроизшествието.

Преди да влезе в имота Героги Г. сложил полицейска маска и взел полицейска палка, собственост на баща му. Георги Г. и Георги Б. влезли в къщата, но не открили пострадалата, а нейният син, който спял. Тогава двамата излезли и отишли при Димитър С., за да му кажат, че на са намерили целта си. Димитър С. се ядосал на двамата, че не действат и отново ги накарал да влязат в имота. Те се върнали и нанесли побой на спящия мъж, като отнели телефоните му.

След престъплението тримата се срещали често, а Димитър С. настоял да се върнат в Нова Загора и да пребият до смърт пострадалата.

На 14 юли 2017 г., те решили да извършат побоя, но били забелязани и проверени от патрул на МВР, което ги разубедило. Два дни по – късно, отново след полунощ, те отишли пред къщата и повторили сценария. Димитър С. останал отвън, а другите двама подсъдими влезли в имота, но преди това сложили маски с отвори на очите и взели дървена бухалка и полицейска палка.

Възлезли в стаята на пострадалата и й нанесли множество удари, които основно били в главата. След като се убедили, че жената е в много тежко състояние двамата се върнали при Димитър С. и му казали, че изпълнили задачата и че вече ще й е невъзможно да прави „мръсотии“ от разстояние. Тримата се качили в колата и напуснали района.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама