Цветанов: Действахме правилно срещу чумата, но имаше слаба информираност

09:30, 23 юли 18 25 1282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Действията на правителството са правилни, но имаше слаба информираност за потенциалната заплаха и за това, че единственият възможен вариант да излезем от тази ситуация, е евтаназията на животните, където има огнище на чума”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред NOVA. Коментарът му идва след разразилия се скандал с евтаназирането на овце в Странджанско, заразени с чума.

„Политиците няма как да изличат политически дивиденти от подобна трагедия и ситуация, която се е създала в страната”, категоричен беше Цветанов.

И добави: „В България трябва да имаме малко по-голямо уважение към експертите и към тези, които се грижат за здравето на хората, защото БАБХ бяха категорични, че пробите са положителни и трябва да започне ограничаване на разрастването на чумата в страната. Има 1 милион и 300 хиляди овце и кози в страната. До момента са избити около 4500. Сами разбирате, че е добре да се предприемат подобни действия, защото те са единствените възможни”.

Цветанов коментира и последния конфликт, който възникна заради твърдения на Валери Симеонов, че „Атака” и ВМРО, но подпомогнати впоследствие и от ГЕРБ, приемат поправки в Закона за приватизацията, които дават възможност на братя Домусчиеви да си спестят 58 милиона лева.

„За всичко, което е свързано с коалиционното ни споразумение и 4-годишната ни управленска програма, нямаме абсолютно никакви различия с нашите коалиционни партньори от „Обединени патриоти”, заяви Цветан Цветанов.

Относно Закона за шума, Цветанов каза: „Трябва да се намери необходимият баланс, необходимият консенсус, защото както младежите, които искат да имат повече възможности за купон и почивка, трябва да се съобразим и с хората на бизнеса, и с почиващите, и с правилата на българското законодателство. Разбира се, че трябва да се намери консенсус и там, където е необходимо, да се направи този компромис, който обаче да не повлияе на почиващите хора”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама