Предстои ремонт на детски градини и изграждане на светофар в Сливен

16:55, 25 юли 18 25 773 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вече е приет първият саниран жилищен блок в Сливен – блок № 30 в жк. „Сини камъни“. Това съобщи на брифинг заместник-кметът Румен Иванов. От него стана ясно, че се работи по още 11 блока. Сключени са договори, в това число и днес, за други 10. Остават още 7 жилищни блока. Ще се разглежда отново процедурата за един жилищен блок заради жалба.

До края на седмицата ще се сключи договор за ремонт на пропадналото стълбище на Хамам баир. Предстоящо е сключването на договор и за изграждането на светофар до Общинския пазар.

Очакванията са светофарът да е готов до Димитровден. От общинското ръководство обясниха, че за такива обекти като светофара повече време отнема подготовката на документите от самото изграждане. Затова се бави и реализацията.

Предстои сключване на договори за ремонт на три детски градини - „Детство“, „Мак“ и „Зорница“. Тече процедурата за ремонт на детска градина „Вержин и Хаик Папазян“. Работи се по поречието на река Асеновска. Там се изгражда поливна система. Приключена е работата по трите обекта от проекта в кв. „Република“.

В населените места се ремонтират улици. В момента се асфалтира в село Желю войвода. Сключени са договори за изграждане на спортни площадки в селата Камен и Крушаре и за сцена в село Сотиря.

Утре, 26 юли, заради смяна на важни водопроводни елементи на кръстовището „Розова градина“ ще бъде спряна водата. „Знаем, че е неприятно, но няма как да се случи по друг начин смяната“, каза още заместник-кметът Румен Иванов.

Той отправи апел да не се унищожават цветя и дръвчета от зелените площи на община Сливен. „Те са за всички нас“, добави Румен Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама