Сливен остава без вода днес заради ремонта на "Розова градина"

07:10, 26 юли 18 25 738 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Второ спиране на водата за цял ден ще има в Сливен на 26 юли заради ремонтните дейности на кръстовището „Розова градина“, съобщиха от ВиК-Сливен. 

За нуждите на строителството на кръговото кръстовище, без вода ще бъдат всички квартали на юг от ул. „Раковска“. Това са: Централна градска част, Даме Груев, Индустриална зона, Руски квартал, Дружба, Младост, Заимов, Надежда и части от Ново село и Клуцохор.

Планираните дейности, според заявката на фирмата изпълнител, ще се извършват от 8 до 18 часа. След 18 часа служителите на водното дружество ще започнат възстановяване на водоподаването, което вероятно ще продължи до полунощ, а на по-високите етажи и до по-късно. 

В района на строителството ще бъде монтиран специален спирателен кран за разделяне на водоснабдителните зони при кръстовището. Благодарение на него, при по-нататъшното спиране на водата, няма да бъде потърпевш повече от половината град, а по-малък район.

Общината е възложила на фирмата изпълнител, освен строителството на кръговото кръстовище, и подмяна на амортизирания водопровод в района. Новият водопровод ще бъде изграден със съвременни чугунени водопроводни тръби с дълъг живот.

Възможно е временно замътване на водата, след като бъде възстановено водоподаването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама