Стартира 36-тото издание на рали „Сливен“, временни промени в движението

08:50, 27 юли 18 / Спорт 25 1213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рекордните 48 екипажа, 15 от които чуждестранни, заставта на старта на 36-то издание на рали Сливен, втори кръг от националния ни шампионат и четвърти от Балканския трофей на ФИА, което започва днес и ще продължи до неделя.

Състезанието ще започне с церемониален старт на площад "Хаджи Димитър" в 16:30 часа. В 19:32 ч. започва първия суперспециален етап, който ще се проведе в района на Ж.П. Гара Сливен. В съботния ден организаторите са предвидили 6 скоростни отсечки с обща дължина 129.21 състезателни километра. В програмата за неделния ден са включени 4 скоростни етапа, като тяхната обща дължина е 43.06 километра. Награждаването ще се състои от 14:35 ч. в центъра на Сливен.

Същината на състезанието от 140 км е в събота, когато ще има три скоростни отсечки, съобщиха организаторите.

Със стартов номер 1 ще стартират шампионите за миналата година в националния рали шампионат Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Марина Моторспорт, Peugeot 208 R2). Сочените за фаворити за победата в състезанието Йордан Атанасов / Янаки Янакиев (АРТ Рейсинг, Mitsubishi Lancer Evo 9) и Мирослав Ангелов / Недялко Сивов (Мегаспорт Рейсинг, Skoda Fabia R5) са съответно с 2-и и 3-и стартов номер.

Първи от чуждестранните екипажи ще стартират турците Мустафа Чакал / Мехмет Кьолеолу (GP Garage My Team, Mitsubishi Lancer Evo 9), като те са със стартов номер 5. Румънците Влад Козма / Флорин Дорца (Subaru Impreza GT) ще бъдат с номер 6. Организаторите признаха, че има отлив на турските пилоти за сливенския кръг заради променената дата за състезанието.

Освен с многото нации, организаторите могат да се похвалят и с два женски екипажа на старта - един български и един румънски.

Въпреки че фигурира в стартовия списък, надпреварата ще пропусне двукратна европейска шампионка в ралито при жените Екатерина Стратиева.

Във връзка с провеждането на рали "Сливен" се въвежда временна организация на движението по улиците на Сливен и пътищата, които ще се използват за провеждане на скоростните етапи. 

От 17.32 часа до 22 часа в петък, 27 юли ще бъдат затворени подстъпите към булевард „Илинденско въстание“, от кръстовището за Ямбол до входа на танковата бригада.

В събота от 9.18 ч. и от 13.34 ч. до приключването на специални етапи 2 и 5, се въвежда забрана за движение на МПС в участъка от пътния разклон до моста за село Бинкос за гр. Шивачево, през пътния разклон към с. Боров дол, до финала на 14, 300 км. след старта, на около 2 километра преди с. Жълт бряг.

За времето от 10 ч. и от 14.17 ч. до приключването на специални етапи 3 и 6 се въвежда забрана за движение на МПС в отсечката от старта на 800 м. след детско селище „Качулка“ и на 7,8 км. от с. Бяла, през пътен разклон „Агликина поляна“,  разклона за с. Раково, до финала в с. Раково.

От 11.16 ч. и от 15.32 ч. до приключването на специални етапи  4 и  7, се въвежда забрана за движение на автомобили в отсечката от старта след моста, на изхода от с. Ичера към град Сливен, през разклона „Чуката“, през м. Карандила, връх „Българка“ до финала, на около 2 км. след връх „Българка“, в посока м. Абланово.

В същия ден, от 10.30 ч. до приключване на специален етап 7 ще има полицейски екипи на изхода на с. Градец, в посока с. Ичера. Те ще уведомяват транзитно пътуващите граждани за забраната за преминаване след с. Ичера във връзка с провеждането на ралито, като ги пренасочват към пътен възел „Петолъчка“.

В неделя от 9 ч. и от 11.10  ч. до приключването на специални етапи 8 и 10 се забранява движението на МПС в участъка от пътя – гр. Сливен, пътен разклон „Чуката“, по пътя към връх „Карандила“  до финала, на около 1800 м. от разклона „Чуката“. От 9.29 ч. и от 11.49 ч. до приключването на специални етапи СЕ № 9 и СЕ № 11, се забранява движението на МПС в отсечката от старта, на 640 м. преди пътен разклон на връх „Българка“, през „Сиирджийския завой“ и продължава в посока гр. Сливен до местността Абланово, където свършва на финала, до чешмата в м. Абланово.

Във връзка с безопасността на провеждане на ралито, не се разрешава движение на пътни превозни средства и пешеходци, преди преминаването на специалния автомобил на организатора. Всички ППС, които се движат преди този автомобил ще бъдат спирани и извеждани извън трасето. Забранява се оказване на помощ от зрителите на екипажи, претърпели инцидент в трасето, до пристигането на специализираните екипи. Оказването на помощ ще води до дисквалификация на състезателите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама