Проверяват за нерегламентирано отглеждане на кучета в Сливен

16:35, 02 авг 18 25 967 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на РУ-Сливен са извършили проверки по сигнали на граждани, постъпили в началото на седмицата, за нерегламентирано отглеждане на кучета в селата Крушаре и Тополчане. Проверките са извършени съвместно с представители на Областната дирекция по безопасност на храните и Община Сливен. Установени са два обекта – по един в двете села. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Сливен.

Проверката е установила, че животните се отглеждат в изпълнение на Наредбата за притежаване, отглеждане, контрол и регистрация на животни на територията на община Сливен. Всички животни са регистрирани, чипирани и притежават всички необходими документи. Отглеждането се извършва, съгласно чл.17 от Наредба. Осигурено им достатъчно място и подслон, като за тях се полагат необходимите грижи. В село Крушаре се отглеждат 15 кучета от различни породи, повечето са от породата Алабай и четири Кане Корсо. В село Тополчане се отглеждат четири кучета порода Американско Були.

Проверките по спазване на Наредбата за притежаване, отглеждане, контрол и регистрация на животни на територията на община Сливен продължават. Контролът, от страна на РУ-Сливен, се извършва основно от служители на Териториална полиция, които обслужват градската част и селата в Общината.

РУ-Сливен призовава гражданите, които са свидетели или имат информация за нерегламентирано отглеждане на животни да подават сигнали на съответните районни инспектори или на ел. адрес на ОДМВР-Сливен [email protected].

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама