Отново протестират край Шарково

11:15, 10 авг 18 25 1021 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Животновъди излязоха отново на протест  на кръстовището на Шарково, Елхово и Болярово. Този път те настояват да се махнат ограниченията в района, където беше въведена карантина заради чумата по дребните преживни животни. Не се осъществиха обещаните коридори за изкпуване на агнета и шилета, обясни един от организаторите на протеста Георги Дражев от Сдружението "Движение Антимафия".

„Хората в момента не могат да си продадат животните, които им останаха блокирани заради карантината. Най-добрият момент за продажба на животни е сега, защото на 20 август е Курбан Байрам. Цените на агнетата по това време са добри. Второто, което искаме е да може животните свободно да пасат. Затаворени животните и ограничеи от движение означава, че трябва да се хранят само с фуражи, което създава голямо финансово напрежение сред стопаните. През зимата те ще умрат от глад и от болести, защото са недохранени.“

Георги Дражев допълни, че остава и проблемът с изкупуването на мляко и млечни продукти в района. В протеста се включиха и стопаните, чийто стада бяха избити в село Кости, съобщи БНР.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама