Започва фестивалът на народната носия в Жеравна

11:10, 17 авг 18 25 1498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва фестивалът на народната носия в Жеравна.

През следващите три дни хиляди българи ще се върнат 100 години назад във времето. 

11-тото издание на фестивала ще изненада всички с гостуването на холивудския актьор Бен Крос, който ще вдигне пищна сватба по стар български обичай. Миналата година под небето на Жеравна се събраха над 20 000 любители на традициите.

Главното изискване за прекрачване във фестивалната територия е да сте облечени във фолклорна носия. Забранено е внасянето и ползването на редица предмети от съвременния живот, както и на изделия от пластмаса. Ползването на мобилни телефони е разрешено само на определено за разговори място.

През първите два дни категорично е забранено заснемането с камери, фотоапарати, мобилни телефони и др. Право на това имат само акредитирани медии и фотографите на фестивала. Всеки посетител може да се обърне към последните за лични снимки, до които ще получи безплатен достъп в сайта www.nosia.bg 20 дни след фестивала.

Стремежът на организаторите е постигане на типичната атмосфера от годините на националното ни Възраждането в името на едно необикновено преживяване, богато на приятни емоции и оставящо незабравими спомени.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама