Октомври идва със слънце, но ще бъде дъждовен

07:30, 01 окт 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Времето през месец октомври ще бъде предимно облачно и дъждовно, показват прогнозите на синоптиците.

Средната месечна температура ще бъде около нормата – между 11 и 15 градуса в равнините и между 8 и 11 градуса по високите полета, а в планинските райони – от 4 до 8 градуса. Най-високите температури през октомври ще бъдат между 23 и 28 градуса, а най-ниските – между минус 2 и 3 градуса.

Началото на месеца ще бъде слънчево и топло. През уикенда времето ще бъде подходящо за туризъм в планините и плажни разходки. Промяната ще започне от понеделник, когато в Западна България ще се заоблачи и превали, а постепенно ще обхване и останалата част на страната. На места валежите от дъжд ще бъдат придружени с гръмотевици. Температурите ще се понижат.

В периода 4 – 7 октомври над страната ще има значителна облачност и често ще превалява дъжд. Максималните температури към 6 – 7 октомври ще са около и малко над 10 градуса. В планините дъждът ще премине в сняг.

Времето ще се подобри в края на първото десетдневие, когато дневните температури ще се повишат. Сутрините обаче щеостанат студени с условия за слани в някои части на страната.

Второто десетдневие от месеца ще започне с повече облаци и превалявания. След това ще настъпи стабилизиране на времето. През периода 12 – 17 октомври ще има повече слънчеви часове и температурите през деня ще се повишат до 15 –20 градуса. Сутрините на места в низините ще се образуват мъгли. Към 18 – 20 октомври се очаква понижаване на температурите и валежи.

Сухо и сравнително топло ще бъде през третото десетдневие. А в края на месеца се очаква по-сериозно застудяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама