Танцьори дефилират в центъра на Бургас

07:54, 01 окт 16 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клубът по български народни танци "Чанове" организира станалия вече традиционен свой есенен форум в Бургас. Той стартира днес, 1 октомври, като поводът е седмият рожден ден на клуба.

Проявата ще започне в 12,00 часа с дефиле от площад "Тройката" до сградата на Община Бургас. В 13,00 часа там ще бъде изнесен концерт.

Събитието няма състезателен характер. Целта му е да популяризира българския танцов фолклор и дейността на клуба в града.

"Чановете" със своите над 2000 членове и представителства в осем града - София, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Пловдив, Елин Пелин и Чирпан, е най големият национален клуб по български народни танци и хора в България. Той е основан през 2005 г. в София от Милена и Костадин Господинови, а от 2009 г. работи и в Бургас под ръководството на Албена и Севдалин Трендафилови. За кратко време придобива популярност с методиката си и високия професионализъм на своите кадри. В Бургас членовете му надхвърлят 250 души.

От 2010 година клубът стартира и първото онлайн радио за българска народна музика, което се нарича също "Чанове". Десет поредни години през лятото се организира семинар за всички любители на българските народни танци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама