Граждани се оплакаха на кмета от разкопани тротоари в Плевен

09:49, 01 окт 16 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Интернет оператори масово полагат родземни оптични кабели в Плевен, което разрушава тротоарните настилки и прави невъзможно преминаването на граждани. За това са подали жалби в общината жители от улиците "Хаджи Димитър", "Гевгели"  и "Самуил" в града. Във връзка с техните сигнали кметът Георг Спартански и неговият заместник арх. Невяна Иванчева лично провериха дейностите на операторите.

На място бяха проведени разговори с техническите екипи, наети от "Оптиспринт", относно обезопасяване на районите с ленти, регламентираното изхвърляне на отпадъците, спазването на  сроковете и технологията за възстановяване на тротоарните настилки.

По настояване на Спартански от строителната фирма се ангажираха да работят по-експедитивно на къси участъци, за да не се блокират дълги райони, с което се създават неудобства за пешеходците и уличното движение. От своя страна изпълнителите разказаха за възникващи проблеми в работата им - кражби на обезопасителни ленти и кабели, изхвърляне на битови отпадъци в изкопите и др.

Засилен контрол при полагането на кабелите от различните оператори ще се осъществява от строителното направление на Община Плевен, компромиси за сметка на гражданите и вида на града ни няма да допусна, категоричен беше Георг Спартански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама