Ретроавтомобили впечатлиха в Стара Загора

15:12, 01 окт 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 80 ретроавтомобила участници в традиционния Ретро събор, впечатлиха днес старозагорци.Те са участници в дванадесетото издание на събора, посветено на Празника на града – 5-ти октомври. По традиция той се организира от община Стара Загора и старозагорският клуб „Ретро“ и се връчват награди, както и специална Купа на кмета.

В Стара Загора за последното събитие в ретро календара за 2016 г. пристигнаха представители на клубовете от София, Пловдив, Варна, Хасково, Благоевград и др.

На изложението, пред Общината и по централната алея,  старозагорци видяха уникални автомобили. Сред предизвикалите най-голям интерес модели бяха "Ферари Дино" , класически "Ролс Ройс", "Ситроен 2 CV 6", "Мерцедес".  

Перла в короната обаче бе "Студебейкър"  от 1938 година. Колата е напълно възстановена в Стара Загора от десет души екип в продължение на 6 години. Тя е снабдена и с "подобрения", които са част от нашето време - климатик, навигация и други екстри. Собственикът, Гено Иванов,  не е изпробвал максималната й скорост, но предполага, че колата ще развие 300 километра в час. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама