Ретроспективна фотоизложба подредиха в русенското Спортно училище

17:55, 01 окт 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ в град Русе, се проведе откриване на постоянната ретроспективна фото изложба под мотото „Помни, спортувай и учи”. Информация за събитието съобщават от Областна администрация - Русе. 

Домакин на събитието е бил директорът на учебното заведение Борис Цветанов, а сред официалните гости са били народният представител Пламен Нунев, доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, Веселин Заяков, представител на Министерството на младежта и спорта, Стефка Маринова, началник на отдел „Държавен архив“ Русе, Сашо Щерев, началник отдел „Образование“ и други.

Областният управител е връчил поздравителен адрес на Борис Цветанов, в който се казва: „Споделям с Вас огромната си удовлетвореност от традициите, които утвърждава Вашето училище в спортната дейност! Със своите постижения и медали, възпитаниците му, ни носят многократно поводи за щастие и гордост! Безспорно, възпитанието във физическа активност на младите хора изгражда спортсментски дух, дисциплина и уважение към другите. Създава отговорни и пълноценни граждани на област Русе и страната!”.

Експозицията е подредена със съдействието на Държавен архив Русе. В изложбата са включени над 1500 експонати, които разказват за развитието на спорта в област Русе през годините. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама