С над 7 хил. деца и по 14 превантивни програми работи комисия в Сливен

18:00, 01 окт 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица в Сливен е работила с над 7 000 деца по 14 превантивни програми. Това стана ясно от пленарното заседание на комисията, председателствана от зам.-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Лилия Радева, секретар на комисията направи отчет за реализираните програми до септември 2016 година, обяви планиране на нови дейности за предстоящата учебна година.

През втория срок на учебната 2015/2016 година са реализирани 14 превантивни програми, които обхващат проблемните зони при подрастващите и техните семейства – от пубертета до законодателството.

Работили са по различни програми за превенция на противообществените прояви, за наркотичните зависимости, превенция за употреба на алкохол, рисково поведение в интернет и др., като са обхванати общо над 7 000 деца.

Досега Комисията е разгледала 45 възпитателни дела по сигнал на Районната прокуратура в Сливен, 6 сигнала на други прокуратури в страната, 10 сигнала на полицията и ОД на МВР в града. Един сигнал е бил подаден от училище в Сливен.

За този период на възпитателен надзор са преминали 107 малолетни и непълнолетни деца. През консултативния кабинет са преминали 98 родители, деца и семейства, като при 65 от тях е подадена последваща заявка за работа с обществен възпитател.

Дооборудван е логопедичен кът с нови маса и столове, отговарящи на възрастовата група. Закупени са също така образователни, терапевтични и канцеларски материали – съгласно подадените от възпитателите нужди. Организирани са ежедневни дежурства от логопед, педагози и психолози.

МКБППМН планира нови програми през 2017 г. и ще разширява своята дейност в детските градини.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама